5. Sınıftan itibaren Türkçe konularını temelden veriyoruz.
Elde ettikleri kazanımları pekiştirmeleri için görsel, işitsel ve kinestetik materyaller ve çeşitli anlatım teknikleri kullanıyoruz.
Öğrencilerimizin kelime dağarcığının gelişimi, atasözü ve deyim hazinelerinin gelişmesi için görsel, işitsel, yazılı ve sözlü çalışmalar yapıyoruz. Örneğin, öğrencilere verilen atasözü ve deyimlerin resimlerini yapmalarını istiyoruz. Böylece eğlenirken öğrenmeyi, dolayısıyla bilgilerin kalıcılığını sağlıyoruz. Yazılı olarak kalıcılığı sağlamak için sene boyunca atasözü ve deyimler sözlüğü oluşturmalarını istiyoruz.
Öğrencilerimizin mantıksal muhakeme kurabilmeleri için severek okuma alışkanlığı kazanmalarını ve bu alışkanlığı yaşam tarzı haline getirmelerini sağlıyoruz.
Kitap okumaya teşvik etmek için her ay sonunda öğrencilerimize kitap sınavı yapıyoruz. Başarılı okurlarımızın adını okul panosunda duyuruyor, dönem sonlarında da bu başarıları taçlandırıyoruz.
Her sınıf düzeyi için öğrencilerimizi farklı soru tipleri, üst düzey soru çözme, görsel okuma, grafik ve tablo yorumlama, mantık-muhakeme soruları çözme yöntem ve teknikleriyle tanıştırıyoruz.
Öğrencilerimizi hem lise hem üniversite öğrenimleri boyunca kullanabilecekleri temel bilgileri edinmiş, ana dilini etkin kullanan bireyler olarak tam donanımlı mezun ediyoruz.